Gâteau de crêpes à la mangue (FR)

Gâteau de crêpes à la mangue (FR)

4.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 parts

Składniki

La pâte à crêpes
  • de farine de blé
    250 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • œufs
    4
  • de lait demi-écrémé
    600 g
  • de beurre doux fondu
    40 g
La mousse de mangue
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    4
  • de mangues mûres (dont 500 g coupées en morceaux et 200 g taillées en lamelles)
    700 g
  • de vinaigre de mangue
    15 g
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de crème fraîche très froide
    500 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 542 kcal / 2273 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 29.5 g
Węglowodany 57.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...