Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané

Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané

4.4 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 portions

Składniki

Le lemon curd et la purée de pomme
  • le jus d'un citron jaune
  • 70 g de beurre doux
  • 2 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 125 g de sucre en poudre
  • 200 g de pommes à cuire coupées en quartiers
La dacquoise et la chapelure
  • 100 g de biscuits type Roudor
  • 160 g de sucre en poudre
  • 20 g de fécule de maïs
  • 90 g d'amandes en poudre
  • 4 blancs d'œufs
Le montage
  • 100 g de coulis de fruits rouges et un peu pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.6 g
Kalorie 1318.5 kJ / 314.4 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...