Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané

Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané

4.4 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 portions

Składniki

Le lemon curd et la purée de pomme
  • le jus d'un citron jaune
  • de beurre doux
    70 g
  • œufs
    2
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre en poudre
    125 g
  • de pommes à cuire coupées en quartiers
    200 g
La dacquoise et la chapelure
  • de biscuits type Roudor
    100 g
  • de sucre en poudre
    160 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • d'amandes en poudre
    90 g
  • blancs d'œufs
    4
Le montage
  • de coulis de fruits rouges et un peu pour la finition
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 314.4 kcal / 1318.5 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...