![Œufs en chocolat de Pâques Œufs en chocolat de Pâques](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29054DCD-A302-42CD-AA5D-9F2FA47A19B2/Derivates/0a7f4f92-44eb-46ce-a2ad-b9a87e7b2d93.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 70 g de purée de noisette
- 70 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 70 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 70 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 70 g de pralin
- 20 g d'huile neutre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1835.5 kJ / 440.8 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Poudre de caramel
1 godz.
Oeufs de pâques en chocolat
13 godz.
Guimauves au chocolat
3 Std. 40 Min
Ricotta
16 Std. 15 Min
Pâtes fraîches rouges
1 godz.
Poudre au caramel
1 godz.
Tartelettes melon-fenouil sur pâte sablée à l'anis
1 godz. 30 min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1 godz.
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 Std.
Pâtes fraîches jaunes
1 godz.
Boulettes de riz gluant
2h
Glace caramel au beurre salé
12 Std.