Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat

Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat

4.3 78 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 parts

Składniki

Le praliné à la noisette
  • de noisettes émondées
    200 g
  • d'huile de noisette
    10 g
  • de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
    250 g
La pâte à biscuit au chocolat
  • œufs
    4
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    125 g
  • de farine de blé
    25 g
  • de fécule de maïs
    25 g
  • de cacao en poudre non sucré
    25 g
  • de beurre fondu
    50 g
La crème fouettée au café
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de café instantané
    2 c. à soupe
  • de mascarpone très froid
    250 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    150 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 618.4 kcal / 2570.5 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 44.6 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Sód 57.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...