Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat

Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat

4.3 79 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 parts

Składniki

Le praliné à la noisette
  • 200 g de noisettes émondées
  • 10 g d'huile de noisette
  • 250 g de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
La pâte à biscuit au chocolat
  • 4 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 125 g de sucre en poudre
  • 25 g de farine de blé
  • 25 g de fécule de maïs
  • 25 g de cacao en poudre non sucré
  • 50 g de beurre fondu
La crème fouettée au café
  • 50 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe de café instantané
  • 250 g de mascarpone très froid
  • 150 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 57.3 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 2570.5 kJ / 618.4 kcal
Tłuszcz 44.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...