Tarte aux fraises, crème à la pistache

Tarte aux fraises, crème à la pistache

2.9 17 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 parts

Składniki

  • de farine et un peu pour le plan de travail
    125 g
  • d'eau
    65 g
  • de beurre congelé en morceaux
    125 g
  • de sel
    1 c. à café rase
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
    20 g
  • de crème liquide entière bien froide
    300 g
  • de mascarpone bien froid
    75 g
  • de pâte de pistache
    2 c. à soupe
  • de sucre en poudre
    2 c. à café bombées
  • de fraises en lamelles
    300 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 601 kcal / 2515 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...