Paris-brest aux fraises

Paris-brest aux fraises

4.7 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 parts

Składniki

Le craquelin
  • de farine de blé
    100 g
  • de beurre coupé en morceaux
    70 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    1 c. à soupe
  • de colorant alimentaire rouge en poudre
    2 pointes de couteau
La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre (opcjonalnie) (10 g)
    2 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs (53-63 g chacun)
    3
La crème mascarpone et le montage
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de vanille en poudre
    3 pincées
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    200 g
  • de mascarpone très froid
    250 g
  • de fraises fraîches coupées en morceaux
    500 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 577 kcal / 2411.6 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 39.4 g
Węglowodany 47.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 100.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...