Petits pains au chocolat

Petits pains au chocolat

4.4 41 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 13 godz.
12 pièces

Składniki

La veille
  • 35 g de sucre en poudre
  • 5 g sel fin
  • 45 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 250 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 125 g de lait
Le jour même
  • 150 g de beurre doux et froid
  • 24 bâtons de chocolat noir coupés en deux (voir "Conseil(s)")
  • 1 œuf battu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 11.8 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 1157.7 kJ / 277.9 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...