Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 35 g de sucre en poudre
- 5 g de sel fin
- 45 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 125 g de lait
Le jour même
- 150 g de beurre doux et froid
- 24 bâtons de chocolat noir, coupés en deux (voir "Conseil(s)")
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1157.7 kJ / 277.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 11.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min.
Pain au chocolat
24h
Baguette tradi'graines
3h 30min
Baguette express
2 godz. 35 min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Baguette
3h 45min
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Brioches ourson
10 Std.
Croissants briochés à la confiture de myrtilles
4 godz. 10 min
Baguette viennoise au chocolat
2 Std. 45 Min
Pâte feuilletée maison
1 Std.
Croissant
16 Std.