Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de lait
- 300 g de farine de blé
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 25 g de beurre, coupé en dés
- 1 pincée de sel
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1093 kJ / 261 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouglof
3h 20 min
Cake à la vanille
1j
Tarte au sucre
4 Std.
Gâteau à l'orange
1j
Brioche espagnole
2h 45 min
Kampanisu (biscuits finlandais)
30 min
Le gâteau de Peau d'Ane
1 Std. 15 Min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Cake marbré chocolat et courge
1 Std. 45 Min
Fouace
3h 15min
Le pain bénit
2j 30 menit
Gâteau de Savoie
55 Min