Gâteau meringué au citron

Gâteau meringué au citron

4.2 74 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
4 parts

Składniki

La crème au citron
  • 4 citrons jaunes non traités (les zestes et 150 g de jus)
  • 200 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe bombées de fécule de maïs
  • 3 jaunes d'œufs
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
La génoise
  • 6 œufs
  • 190 g de sucre en poudre
  • le zeste d'un citron vert non traité
  • 190 g de farine
La meringue
  • 2 blancs d'œufs
  • 100 g de sucre glace

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 15 g
Kalorie 3109 kJ / 743 kcal
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 111 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...