Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 jaunes d'œufs
- 175 g de sucre en poudre
- 25 g de sirop d'érable
- 30 g de fécule de maïs
- 250 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 65 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 60 g de beurre doux, en morceaux
- 125 g de poudre de noisette
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4019.3 kJ / 960.6 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 79.7 g
- Tłuszcz
- 67.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 332.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Petits beignets de carnaval
3h
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Tartelette framboises et crumble
2h 30min
Petits pains aux pépites de chocolat
4h 10min
Brioche à la crème de whisky
3 Std. 35 Min
Délice au chocolat
2h
Cake à la crème de marrons
1h
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12 godz.
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Tartelettes au citron meringuées
14h 15min
Choux à la crème
1h 5min