Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 jaunes d'œufs
- 175 g de sucre en poudre
- 25 g de sirop d'érable
- 30 g de fécule de maïs
- 250 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 65 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 60 g de beurre doux, en morceaux
- 125 g de poudre de noisette
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4019.3 kJ / 960.6 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 79.7 g
- Tłuszcz
- 67.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 332.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets de carnaval
3 godz.
Dinner rolls anglais
3h 35min
Petites gâches au chocolat au lait
15 godz. 10 min
Orange au sirop de clou de girofle
Brak ocen
Petit salé aux lentilles
1h 10min
Assaisonnement aux légumes et épices
Brak ocen
Tarte au sucre
3h 50min
Croissants aux pépites de chocolat
5h 40min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 godz. 40 min
Cassoulet toulousain
1 godz. 40 min
Gros beignets à la compote de pommes
3 Std. 40 Min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min