Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 60 g de sucre en poudre
- ½ sachet de sucre vanillé
- 45 g de poudre d'amande
- 65 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de noix de muscade en poudre
- 1 pincée de gingembre en poudre
- 2 c. à soupe bombées de confiture de framboises
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 254 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40min
Butterbredele
2h 30min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 godz. 45 min
Bredele à la cannelle
1h
Kouglof alsacien
4h 20min
Sablés à la confiture
1 Std. 40 Min
Spritzbredele
25min
Vanille Kipferl
35min
Bredele à la noisette
1h
Manneles
1h 30min
Linzer torte
2h
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4 godz. 30 min