Poire pochée au vin rouge, glace au yaourt et caramel au sésame

Poire pochée au vin rouge, glace au yaourt et caramel au sésame

3.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
4 portions

Składniki

La glace au yaourt
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    350 g
  • de jus de citron
    40 g
  • de yaourt nature à 10% m.g.
    250 g
Le caramel au sésame
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    10 g
  • de graines de sésame blanc
    10 g
Les poires au vin
  • de vin rouge
    600 g
  • bâton de cannelle
    1
  • clou de girofle
    1
  • étoile de badiane
    1
  • de sucre roux
    80 g
  • de poires épluchées et entières (4 poires)
    800 g
Le coulis de fruits rouges
  • de fruits rouges surgelés variés
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 462.3 kcal / 1939.8 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 93.5 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 39.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...