Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes, coupées en deux
- 10 g de beurre demi-sel
- 200 g de mangue mûre, coupée en morceaux
- 20 g de raisins secs
- 30 g de miel
- 30 g de mirin
- 10 g de vinaigre de riz
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 533.5 kJ / 126.5 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Chutney de pomme, foie gras en croûte de pain d'épices
45 Min
Bloody mary
10 Min
Chutney de canneberges
1 Std.
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 godz. 30 min
Chutney de poires
55min
Gravlax de saumon à la betterave
8 Std. 15 Min
Richard Toix - Saint-jacques en croûte d'algue et purée de topinambour au chocolat blanc
1 Std.
Chutney mangue-coriandre-citron vert
40 Min
Chutney à la mangue
4 Std.
Saumon gravlax à la betterave
24h
Gravlax de canard aux agrumes
12h 30min