Crème de laitue au raifort

Crème de laitue au raifort

3.3 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

La crème fouettée au raifort
  • 150 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 2 c. à soupe de raifort
La crème de laitue
  • 50 g de blanc de poireau coupé en morceaux
  • 2 gousses d'ail
  • 10 g de beurre
  • 750 g d'eau
  • 150 g de lait
  • 110 g de riz
  • 180 g de feuilles de laitue
  • 10 g de crème liquide 35% m.g.
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 321.5 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1433.8 kJ / 342.3 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 39.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...