Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g d'échalotes
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g d'arêtes et de parures de poisson (voir "Conseil(s)")
- 1 bouquet garni
- 600 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 1497 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras sous-vide
72 Std.
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 godz. 30 min
Sous-vide magrets de canard
2 Std.
Jaune d’œuf confit à l’huile fumée, voile de café - Eric Robert
14 godz. 15 min
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1h 5min
Bisque de homard au paprika
1 Std. 20 Min
Fumet de crustacés
25 Min
Fumet de poisson
2 Std. 10 Min
Sauce vierge
10 Min
Bisque de crevettes
30 Min