![Fumet de poisson Fumet de poisson](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85A0AC59-BB0C-4910-B3B8-777BE6C9F114/Derivates/c92d933a-f9ea-439d-b234-95fafc3d5ce8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g d'échalotes
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g d'arêtes et de parures de poisson (voir "Conseil(s)")
- 1 bouquet garni
- 600 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 1497 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min
Bisque de crevettes
30 Min
Tarama et ses miniblinis
1 Std. 45 Min
Palourdes et amandes farcies
40 Min
Raie aux câpres
45 Min
Salade de raie
1 Std. 45 Min
Fumet de crustacés
25 Min
Fumet de poisson
2h 10 min
Rillettes de lapin
12h
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48 godz.
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1 Std. 5 Min