Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 coquilles Saint-Jacques entières
- 2 gousses d'ail
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
-
20
g de galanga (voir "Conseil(s)")
lub 20 g de gingembre frais - 5 feuilles de kaffir fraîches (voir "Conseil(s)")
- 30 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 10 g de sucre en poudre
- 2 tiges de citronnelle fraîche, coupées en tronçons (5 cm)
-
200
g de morilles fraîches
lub 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre - 10 g de jus de citron vert
- ½ c. à café de sel
- 1100 g d'eau
- 1 bouquet de coriandre fraîche, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 464 kJ / 110.5 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Barbue au beurre d'orange et de sauge
1h 30min
Raïta pomme-concombre et gambas aux épices
1 godz. 5 min
Ceviche de daurade au pamplemousse
1 godz. 5 min
Poisson à la thaïe
1h
Tartare de thon rouge
1h 15 min
Soupe thaïe de coques à la citronnelle
1h 40min
Calamars Assam
30min
Queue de langouste, sauce vanille
1h 35 min
Médaillons de lotte à l'ail des ours
55min
Fumet de poisson
2h 10min
Bar façon thaïe
35 Min
Sauce armoricaine
1h