![Glace à la verveine et poires aux épices Glace à la verveine et poires aux épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39EFB483-5DB3-4442-AD63-8441513E62BB/Derivates/0d5a8be5-54d9-48a7-bea4-cbcf3d9d5cb3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 350 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ bouquet de verveine
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de lait en poudre
- 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs
Le jour même
- 300 g de poires, en cubes
- 50 g de cassonade
- 35 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 3 étoiles de badiane
- 2 gousses de cardamome
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Financiers au citron
40 min
Glace au yaourt, miel et pignon
12h 15 min
Glace au gingembre
12h
Pastis landais
2h 30min
Glace au yaourt et à la menthe
12h 20min
Glace à la réglisse
3h 45min
Baba au rhum
3h
Tuiles à la pistache
12h
Amaretti aux abricots
30 min
Glace coco et citron vert
12h 15 min
Cookies à l'orange confite
35 min
Baba aux agrumes
8 Std. 45 Min