Glace à la verveine et poires aux épices

Glace à la verveine et poires aux épices

4.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 35 min
4 portions

Składniki

La veille
  • de lait
    350 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de verveine
    ½ bouquet
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de lait en poudre
    1 c. à soupe
  • de fécule de maïs
    1 c. à soupe bombée
Le jour même
  • de poires en cubes
    300 g
  • de cassonade
    50 g
  • de beurre demi-sel en morceaux
    35 g
  • étoiles de badiane
    3
  • d'eau
    500 g
  • capsules de cardamome
    2
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 517 kcal / 2163 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...