Mini frittaty z warzywami
TM6 TM5

Mini frittaty z warzywami

4.0 (80 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g bakłażana, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 8 jajek
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
360.4 kJ / 86.1 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
1.3 g
Tłuszcz
7.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy