Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty z warzywami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
20 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
150 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
8 jajek
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.6 g
Kalorie
360.4 kJ /
86.1 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z ogórka
30 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)
1 godz. 50 min
Frittata z cukinią
55 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Frittata niskowęglowodanowa
40 min