
Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty z warzywami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
20 sztuk
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3
-
bakłażana pokrojonego na kawałki150 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu125 g
-
jajek8
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
86.1 kcal /
360.4 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska