Mini frittaty z warzywami

Mini frittaty z warzywami

3.9 87 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
20 sztuk

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • bakłażana pokrojonego na kawałki
    150 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    150 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    125 g
  • jajek
    8
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 86.1 kcal / 360.4 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...