Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g filetów z sandacza, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm)
lub 400 g filetów z pstrąga, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm) -
1 ½
łyżki sosu rybnego (20 g)
lub 2 filety z anchois, w oleju, odsączone z zalewy -
2
łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
lub 20 g oliwy z oliwek extra virgin - 7 - 8 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
- 1 pomarańcza, ekologiczna, skórka i sok
- 500 g wody
-
600 - 700
g ziaren słodkiej kukurydzy, świeżych (z 5-6 kolb kukurydzy)
lub 600 - 700 g kukurydzy z puszki, odsączonej z zalewy - 2 łyżeczki soli
- 400 g warzyw, mieszanych, pokrojonych w 5 mm plastry (np. marchewka, brokuły, kalafior)
- 40 g masła, niesolonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1h
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1óra 50p
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1h
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50min
Risotto z halibutem
55 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5 min