
Urządzenia i Akcesoria
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
400 g filetów z sandacza, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm)
-
1 ½ łyżki sosu rybnego (20 g)
-
2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
-
7 - 8 gałązek koperku, świeżego tylko liście
-
1 pomarańcza ekologiczna, skórka i sok
-
500 g wody
-
600 - 700 g ziaren słodkiej kukurydzy, świeżych (z 5-6 kolb kukurydzy)
-
2 łyżeczki soli
-
400 g warzyw, mieszanych pokrojonych w 5 mm plastry (np. marchewka, brokuły, kalafior)
-
40 g masła, niesolonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350 kcal /
1461 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
7.6 g