
Urządzenia i Akcesoria
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z sandacza, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm)400 g
-
sosu rybnego (20 g)1 ½ łyżki
-
oleju sezamowego (10 g)2 łyżeczki
-
koperku, świeżego tylko liście7 - 8 gałązek
-
pomarańcza ekologiczna, skórka i sok1
-
wody500 g
-
ziaren słodkiej kukurydzy, świeżych (z 5-6 kolb kukurydzy)600 - 700 g
-
soli2 łyżeczki
-
warzyw, mieszanych pokrojonych w 5 mm plastry (np. marchewka, brokuły, kalafior)400 g
-
masła, niesolonego40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350 kcal /
1461 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 Min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 Std. 5 Min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 Std. 30 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 Min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std.
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 Std. 50 Min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 Min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 Std. 10 Min