Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
TM6 TM5

Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy

4.4 ( 21 ocen )

Składniki

  • 400 g filetów z sandacza, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm)
    lub 400 g filetów z pstrąga, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm)
  • 1 ½ łyżki sosu rybnego (20 g)
    lub 2 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
    lub 20 g oliwy z oliwek extra virgin
  • 7 - 8 gałązek koperku, świeżego tylko liście
  • 1 pomarańcza ekologiczna, skórka i sok
  • 500 g wody
  • 600 - 700 g ziaren słodkiej kukurydzy, świeżych (z 5-6 kolb kukurydzy)
    lub 600 - 700 g kukurydzy z puszki odsączonej z zalewy
  • 2 łyżeczki soli
  • 400 g warzyw, mieszanych pokrojonych w 5 mm plastry (np. marchewka, brokuły, kalafior)
  • 40 g masła, niesolonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
350 kcal / 1461 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
7.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy