Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia foremek
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ pęczka koperku, świeżego
- 250 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 30 g mleka
- 70 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 500 g wody
- serek kremowy z ziołami, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 784 kJ / 187 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1j
Frittata ze szparagami
50 menit
Wytrawne muffiny cukiniowe
1h 10 min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1j
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 Std. 45 Min
Ziołowa frittata z ricottą
55 Min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1j 20 menit
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 Min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 Std. 45 Min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2j 30 menit