Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère

Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère

4.3 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Kotleciki z łososiem i serem
  • 80 g chleba białego, pokrojonego na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 350 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 50 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
  • 350 g filetów z łososia, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 80 g sera gruyère pokrojonego na 8 kawałków
Sałatka
  • 120 g mieszanki młodych sałat
  • 100 g pomidorka koktajlowego pokrojonych na połówki
  • 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 27 g
Kalorie 2197 kJ / 525 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...