Urządzenia i Akcesoria
Penne z dynią i szynką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
630 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
320 g makaronu, suchego, typu penne
-
400 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki400 g dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
50 g zielonego groszku, mrożonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 opakowanie szynki długodojrzewającej (ok. 80 g), w plastrach
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1029 mg
Białko
23.1 g
Kalorie
2569.4 kJ /
614.1 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
77.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Cukinie z miętą
30 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 godz.
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min