Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g cebuli szalotki
-
70 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
110 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
20 g rukoli drobno pokrojonej
-
4 jajka
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 szczypty papryki, mielonej
-
masło do natłuszczenia foremek
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1040 mg
Białko
22 g
Kalorie
1350 kJ /
323 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Suflet z boczku i jajek
40 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 h 30 min
Karmelizowany por
20 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 h 25 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Frittata z grzybami
45 min
Smoothie bowl z marchewką i orzechami
10 min
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30 min
Gnocchi buraczane
30 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 h 30 min