Mini frittaty

Mini frittaty

4.1 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • cebuli szalotki
    20 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    110 g
  • rukoli drobno pokrojonej
    20 g
  • jajka
    4
  • soli
    ⅓ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • papryki, mielonej
    3 szczypty
  • masło do natłuszczenia foremek
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 323 kcal / 1350 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1040 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...