Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g cebuli szalotki
- 70 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 110 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 20 g rukoli, drobno pokrojonej
- 4 jajka
- ⅓ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 szczypty papryki, mielonej
- masło, do natłuszczenia foremek
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1040 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflet z boczku i jajek
40 Min
Smoothie bowl z mango i nasionami chia
2 Std. 10 Min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1h 45 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 Min
Spaghetti z kaparami i anchois
35 Min
Frittata ze szparagami
50 Min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30 Min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 Min
Czekoladowe słoiczki
40 Min