
Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
cebuli szalotki20 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki70 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki110 g
-
rukoli drobno pokrojonej20 g
-
jajka4
-
soli⅓ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki, mielonej3 szczypty
-
masło do natłuszczenia foremek
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
323 kcal /
1350 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
1040 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gremolata z parmezanem
5 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Frittata z grzybami
45 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Siemianka
20 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Omlet makaronowy z Varomy
40 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min