Mini frittaty
TM6 TM5

Mini frittaty

4.1 (79 ocen)

Składniki

  • 100 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g cebuli szalotki
  • 70 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 110 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 20 g rukoli, drobno pokrojonej
  • 4 jajka
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 szczypty papryki, mielonej
  • masło, do natłuszczenia foremek
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1350 kJ / 323 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
2.3 g
Sód
1040 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy