Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g cebuli szalotki
- 70 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 110 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 20 g rukoli, drobno pokrojonej
- 4 jajka
- ⅓ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 szczypty papryki, mielonej
- masło, do natłuszczenia foremek
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1040 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflet z boczku i jajek
40min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45min
Jajka w kokilkach na parze
45min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Siemianka
20min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1hod.
Parmezanowe koszyczki
40min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min
Omlet cesarski
25min
Frittata niskowęglowodanowa
40min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min