
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
pomidorów malinowych pokrojonych w 3 cm kostkę200 g
-
zielonych pomidorów pokrojonych w 3 cm kostkę200 g
-
żółtych pomidorów pokrojonych w 3 cm kostkę250 g
-
pomidorków koktajlowych czerwonych, przekrojonych na pół150 g
-
pomidorków koktajlowych żółtych, przekrojonych na pół100 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki30 g
-
orzeszków piniowych20 g
-
rukoli plus kilka liści do dekoracji20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
czarnych oliwek, bez pestek50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195 kcal /
807 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
5 g