Ryba w cieście bazyliowym
TM5 TM6

Ryba w cieście bazyliowym

Składniki

Ciasto bazyliowe

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 5 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 2 jajka
  • 60 g mąki pszennej
  • 70 g wody mineralnej, gazowanej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Przygotowanie i podanie ryby

  • 150 g sosu pomidorowego, np. tomate frito
  • 800 g filetów rybnych, np. z dorsza lub okonia, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, do smaku
  • 200 g oleju do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3232 kJ / 772 kcal
Białko
53 g
Węglowodany
11.7 g
Tłuszcz
57.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie