Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
Składniki
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Zupa kalafiorowa
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mąki pszennej (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
350 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
-
150 g ziemniaków pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
1100 g wody
-
100 g mleka
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego, (patrz wskazówka)3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Makaron z chorizo i papryką
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 1-2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
230 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (ok. 1 cm x 4 cm)
-
8 - 10 liści bazylii, świeżych
-
600 g wody
-
250 g makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 10 min
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
25 g białego octu winnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
tymianek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, de dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 godz.
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
2 godz.
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami
50 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Pomidorowa z makaronem
35 min