Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami

3.7 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    1000 g
  • jajka
    4
  • ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    600 g
  • marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
    150 g
  • białych szparagów ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    180 g
  • czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
    160 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    70 g
  • zielonych oliwek, bez pestek
    70 g
  • oliwy z oliwek
    70 g
  • czerwonego octu winnego
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 240 g)
    2 puszki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 404.4 kcal / 1692.2 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 926.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...