Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
TM5 TM6

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami

4.1 (19 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 4 jajka
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 150 g marchewki, pokrojonej na 1-2 cm kawałki
  • 180 g białych szparagów, ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 160 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 70 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 70 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 20 g czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 puszki tuńczyka, w oleju, odsączonego z zalewy (ok. 240 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1425 kJ / 341 kcal
Białko
15.83 g
Węglowodany
22.87 g
Tłuszcz
20.53 g
Błonnik
4.58 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy