
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
jajka4
-
ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki600 g
-
marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki150 g
-
białych szparagów ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki180 g
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki160 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki70 g
-
zielonych oliwek, bez pestek70 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
czerwonego octu winnego20 g
-
soli1 łyżeczka
-
tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 240 g)2 puszki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
404.4 kcal /
1692.2 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
24.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
926.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska