
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
jajka4
-
ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki600 g
-
marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki150 g
-
białych szparagów ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki180 g
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki160 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki70 g
-
zielonych oliwek, bez pestek70 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
czerwonego octu winnego20 g
-
soli1 łyżeczka
-
tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 240 g)2 puszki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
404.4 kcal /
1692.2 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
24.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
926.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6)
1 godz. 10 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Jogurt matcha z granolą i grejpfrutem
35 min
Smoothie bowl z jagodami acai
10 min
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
1 godz.
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min