
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 4 jajka
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na 1-2 cm kawałki
- 180 g białych szparagów, ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 160 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 70 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 70 g zielonych oliwek, bez pestek
- 70 g oliwy z oliwek
- 20 g czerwonego octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- 2 puszki tuńczyka, w oleju, odsączonego z zalewy (ok. 240 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1425 kJ / 341 kcal
- Białko
- 15.83 g
- Węglowodany
- 22.87 g
- Tłuszcz
- 20.53 g
- Błonnik
- 4.58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35min
Sałatka brokułowa
30 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20min
Bruschetta z karczochami
40min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka ziemniaczana z sosem z awokado (dla dzieci)
50 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Sałatka z makaronem razowym
35min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1h 15min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40min