Urządzenia i Akcesoria
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Masło cebulowe z ziołami
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
5 łodyżek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 łodyżki koperku, świeżego tylko liście
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
Grillowane ziemniaki cebula i steki
-
500 g wody
-
500 - 600 g ziemniaków, młodych w całości
-
½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia steków
-
oliwa z oliwek do posmarowania ziemniaków
-
rozmaryn, suszony do oprószenia ziemniaków
-
olej rzepakowy do natłuszczenia
-
4 czerwone cebule przekrojone na pół
-
4 steki z antrykotu (rib-eye) o grubości 3-4 cm (patrz wskazówka)
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia steków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
591.5 mg
Białko
46.3 g
Kalorie
3664.5 kJ /
875.3 kcal
Tłuszcz
63 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
33.5 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 25 Min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 Std.
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 Min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Steki panierowane w pieprzu
20 Min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 Min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 Min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 20 Min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 Min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 Std. 40 Min