
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry600 - 650 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa20 g
-
grzybów, świeżych np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę250 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu sojowego1 łyżka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu40 g
-
mąki pszennej20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
518 kcal /
2172 kJ
Białko
30.3 g
Tłuszcz
40.4 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
2.4 g