Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 - 650 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry
-
½ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa
-
250 g grzybów, mrożonych, np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę250 g grzybów, świeżych np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka sosu sojowego
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.3 g
Kalorie
2172 kJ /
518 kcal
Tłuszcz
40.4 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min