
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry600 - 650 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa20 g
-
grzybów, świeżych np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę250 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu sojowego1 łyżka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu40 g
-
mąki pszennej20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
518 kcal /
2172 kJ
Białko
30.3 g
Tłuszcz
40.4 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min