Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

4.7 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry
    600 - 650 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 szczypty
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa
    20 g
  • grzybów, świeżych np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę
    250 g
    250 g grzybów, mrożonych, np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • sosu sojowego
    1 łyżka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    40 g
  • mąki pszennej
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 518 kcal / 2172 kJ
Białko 30.3 g
Tłuszcz 40.4 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...