Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

4.7 1.1K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 600 - 650 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa
  • 250 g grzybów, świeżych np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę
    250 g grzybów, mrożonych, np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g mąki pszennej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 30.3 g
Kalorie 2172 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 40.4 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...