Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
TM5 TM6

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

4.7 (1.0K ocen)

Składniki

  • 600 - 650 g polędwiczek wieprzowych, pokrojonych w 1,5 cm plastry
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa
  • 250 g grzybów, świeżych, np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę
    lub 250 g grzybów, mrożonych, np. podgrzybków, borowików, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2172 kJ / 518 kcal
Białko
30.3 g
Węglowodany
8.1 g
Tłuszcz
40.4 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy