Urządzenia i Akcesoria
Jajka sadzone na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 sztuk
Składniki
-
400 g wody
-
1 łyżeczka oleju (np. z pestek winogron, rzepakowego, słonecznikowego)
-
6 jajek schłodzonych
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony (opcjonalnie) do smaku
-
papryka słodka, mielona (opcjonalnie) do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
70.8 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
316 kJ /
75.5 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Gotowanie makaronu (TM5, TM6)
20min
Gotowanie jajek
20min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min