Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 1 łyżeczka oleju (np. z pestek winogron, rzepakowego, słonecznikowego)
- 6 jajek, schłodzonych
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku (opcjonalnie)
- papryka słodka, mielona, do smaku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 316 kJ / 75.5 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 70.8 mg
Alternatywne przepisy
Gotowanie makaronu
20 Min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 Min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 Min
Warzywa gotowane na parze
35 Min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 Min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 Min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 Min
Gotowanie jajek
20 Min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min