Rôti de bœuf, purée de pommes de terre et céleri

Rôti de bœuf, purée de pommes de terre et céleri

4.5 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Le beurre aux herbes
  • d'estragon frais effeuillés
    2 brins
  • de persil frais équeutés
    2 brins
  • de coriandre fraîche équeutés
    2 brins
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    80 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    20 g
Le bœuf et la purée
  • de céleri-rave coupé en morceaux
    400 g
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre détaillées en cubes
    200 g
  • de beurre
    50 g
  • de rôti de bœuf
    600 - 800 g
  • de lait
    200 g
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 539.8 kcal / 2241.8 kJ
Białko 36.5 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 411 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...