Poisson vapeur, poêlée de chanterelles et carottes au beurre persillé

Poisson vapeur, poêlée de chanterelles et carottes au beurre persillé

4.6 102 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 3 brins de persil frais, équeutés
  • 30 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 4 filets de dorade sébaste (env. 150 g chaque)
  • 4 filets d'huile d'olive
  • le zeste d'un citron vert non traité
  • 20 graines de coriandre
  • 500 g de carottes coupées en rondelles
  • 400 g d'eau
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g de chanterelles

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 579.3 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 1398 kJ / 336.5 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...