
Wersje kompatybilne
Poisson vapeur, poêlée de chanterelles et carottes au beurre persillé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 30 g de beurre demi-sel en morceaux
- 4 filets de dorade sébaste (env. 150 g chaque)
- 4 filets d'huile d'olive
- le zeste d'un citron vert non traité
- 20 graines de coriandre
- 500 g de carottes coupées en rondelles
- 400 g d'eau
- 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de chanterelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 336.5 kcal / 1398 kJ
- Białko
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 579.3 mg