Pavé de julienne à la citronnelle et purée au lait de coco

Pavé de julienne à la citronnelle et purée au lait de coco

4.1 14 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

La purée de pommes de terre au lait de coco
  • 1000 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 300 g de lait de coco
  • 100 g de lait
  • 30 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
Les pavés de julienne parfumés à la citronnelle
  • 1400 g d'eau
  • 4 pincées de sel aromatisé aux légumes
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu
  • 30 g de lait de coco
  • 1 bâton de citronnelle fraîche finement ciselé
  • 4 filets de julienne, sans peau
  • 2 brins de coriandre fraîche ciselée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 815.8 mg
Białko 36.8 g
Kalorie 2290 kJ / 545 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...