Ragoût de dinde à la crème et aux champignons

Ragoût de dinde à la crème et aux champignons

4.7 148 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

  • 30 g d'huile d'olive
  • 200 g d'oignons jaunes coupés en quartiers
  • 120 - 150 g de carottes coupées en rondelles (1 cm)
  • 50 - 70 g de branche de céleri coupé en tronçons (0.5 cm)
  • 50 g de vin blanc
  • 1 ½ c. à café moutarde de Dijon
  • ¾ - 1 c. à café sel
  • ½ c. à café poivre moulu
  • 750 g de bouillon de poule (voir "Conseil(s)")
  • 2 - 3 brin thym frais
  • 800 g de cuisses de dinde, sans peau et désossées coupées en morceaux (4 cm)
  • 150 g de lardons
  • 250 g de champignons frais coupés en quartiers
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à soupe persil frais haché
  • 10 g de fécule de maïs
  • 1 ½ c. à café de moutarde à l'ancienne

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 980 mg
Białko 37 g
Kalorie 2404 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...