Ragoût de dinde à la crème et aux champignons

Ragoût de dinde à la crème et aux champignons

4.7 139 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignons jaunes coupés en quartiers
    200 g
  • de carottes coupées en rondelles (1 cm)
    120 - 150 g
  • de branche de céleri coupé en tronçons (0.5 cm)
    50 - 70 g
  • de vin blanc
    50 g
  • moutarde de Dijon
    1 ½ c. à café
  • sel
    ¾ - 1 c. à café
  • poivre moulu
    ½ c. à café
  • de bouillon de poule (voir "Conseil(s)")
    750 g
  • thym frais
    2 - 3 brin
  • de cuisses de dinde, sans peau et désossées coupées en morceaux (4 cm)
    800 g
  • de lardons
    150 g
  • de champignons frais coupés en quartiers
    250 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • persil frais haché
    1 c. à soupe
  • de fécule de maïs
    10 g
  • de moutarde à l'ancienne
    1 ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 574 kcal / 2404 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 980 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...