![Dip de edamame con crudités Dip de edamame con crudités](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5265d9b7-93dd-4b15-bfbc-fb04cbac80f7/Derivates/584cf03f-8879-432b-95f8-3c94c57530c9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 500 g de edamame (solo los granos)
- 10 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharadas de zumo de lima
- 1 cucharadita de azúcar
- ¼ de cucharadita de pimienta negra recién molida
- 1 chorrito de aceite de sésamo tostado
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- 3 - 4 zanahorias en bastones
- 1 - 2 pepinos (sin semillas) cortados en bastones
- 3 tallos de apio en bastones
- 6 ramilletes de coliflor
- 1 - 2 endibias
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 16.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble vegano de manzana y moras
40min
Pesto de pimientos de Padrón
4 godz. 15 min
Guacamole
10 min
Hummus
5 min
Pesto
10 min
Paté de alcachofas y tomate seco
5 min
Vinagreta de jengibre y limón
5 min
Bol tex-mex
50min
Muhammara
1ч. 10 мин.
Hummus de lentejas
5 min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5min
Hummus de remolacha
10 min