Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 15 g de menta fresca (solo las hojas), y algo más para espolvorear
- 10 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo) (opcjonalnie)
- 500 g de tomates (en cuartos y sin semillas)
- 250 g de cebolletas en cuartos
- 80 g de zumo de limón
- 50 g de bulgur
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5 min
Ensalada turca de pepino, hinojo y yogur - Turquía
10 Min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 Min
Arroz kashmiri - India
30min
Garam masala - Subcontinente indio
5 Min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 Min
Pilaf de arroz con frutos secos
30min
Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano
3 Std. 20 Min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2h 10min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min
Naan indio
1h 40min