
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych40 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki200 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
kolendry, mielonej¾ łyżeczki
-
oleju40 g
-
wody1300 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżka
-
zielonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej150 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kaszy jaglanej200 g
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)600 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, ilość do dekoracji
-
śmietana, 12% tłuszczu (opcjonalnie) ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
539.8 kcal /
2259.8 kJ
Białko
21.5 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
83.5 g
Błonnik
13.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
752.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska