Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański sos boloński z soczewicą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
700 g wody
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
150 g cukinii pokrojonej w plastry
-
50 g pieczarek przekrojonych na pół
-
30 - 40 g koncentratu pomidorowego
-
½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki liść bazylii, świeży posiekanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.7 g
Kalorie
841 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Wegańskie chili
40 min
Wegański sos boloński
40 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min