Wegetariański sos boloński z soczewicą

Wegetariański sos boloński z soczewicą

4.4 998 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 700 g wody
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 150 g cukinii pokrojonej w plastry
  • 50 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 30 - 40 g koncentratu pomidorowego
  • ½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżki liść bazylii, świeży posiekanych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 201 kcal / 841 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...