Wegetariański sos boloński z soczewicą

Wegetariański sos boloński z soczewicą

4.4 988 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonej soczewicy, suszonej
    150 g
  • wody
    700 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • cukinii pokrojonej w plastry
    150 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    50 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 - 40 g
  • oregano, suszonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • liść bazylii, świeży posiekanych
    3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 201 kcal / 841 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...