Wegetariański sos boloński z soczewicą
TM5 TM6

Wegetariański sos boloński z soczewicą

4.4 (912 ocen)

Składniki

  • 150 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 700 g wody
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 150 g cukinii, pokrojonej w plastry
  • 50 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 30 - 40 g koncentratu pomidorowego
  • ½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżki liść bazylii, świeży, posiekanych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
841 kJ / 201 kcal
Białko
11.7 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
4.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy