
Urządzenia i Akcesoria
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary
-
czerwonej papryki (1 duża szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 - 250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła30 g
-
dyni bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)700 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki400 - 500 g
-
marchewki pokrojonej na 1 cm plastry300 g
-
sól do oprószenia warzyw
-
różyczek brokułu200 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm półplastry200 g
-
mieszanych ziół, suszonych (np. zioła prowansalskie, tymianek, majeranek, oregano)1 łyżeczka
Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki750 - 800 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata700 g
-
mieszanych ziół, suszonych (np. ziół prowansalskich, tymianku, majeranku, oregano)2 łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku¼ - ½ łyżeczki
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
zioła, świeże do udekorowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
550 kcal /
2301 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
955 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska