Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa
TM6

Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa

Składniki

  • 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 40 g octu jabłkowego
  • 80 g musztardy francuskiej
  • 1300 - 1400 wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus do napełnienia miski
  • 3 kotlety schabowe, z kością (170-200 g każdy)
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
  • 40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
  • 80 g korzenia selera, pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
  • 250 g jabłek, zielonych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 2 mm plastry
  • 150 g cykorii, pokrojonej w 2 mm plastry
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1857 kJ / 443 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie