Pieczony boczek w pięciu smakach

Pieczony boczek w pięciu smakach

4.2 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Przyprawa pięciu smaków
  • laski cynamonu przełamane na pół
    2
    1 łyżka cynamonu, mielonego
  • pieprzu syczuańskiego
    2 łyżeczki
  • gwiazdki anyżu
    3
  • nasion kopru włoskiego, suszonych
    2 łyżeczki
  • goździków
    6
Pieczony boczek
  • soli
    2 łyżeczki
  • cukru
    1 łyżka
  • surowego boczku, bez kości, ze skórą w jednym kawałku
    600 g
  • soli morskiej, gruboziarnistej
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 393 kcal / 1644.2 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 36.7 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...