
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Przyprawa pięciu smaków
-
2
laski cynamonu przełamane na pół
lub 1 łyżka cynamonu, mielonego - 2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
- 3 gwiazdki anyżu
- 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
- 6 goździków
Pieczony boczek
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka cukru
- 600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą w jednym kawałku
- 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 393 kcal / 1644.2 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Węglowodany
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 godz. 20 min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min