Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Przyprawa pięciu smaków
-
2
laski cynamonu, przełamane na pół
lub 1 łyżka cynamonu, mielonego - 2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
- 3 gwiazdki anyżu
- 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
- 6 goździków
Pieczony boczek
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka cukru
- 600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą, w jednym kawałku
- 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1644.2 kJ / 393 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Baleron z karkówki
50h 30min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Schab z Varomy
3h 40 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 Std. 25 Min
Rolada z boczku i schabu
11h 40 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 Std. 25 Min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Grzyby z czosnkiem
20min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 20 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min