Pieczony boczek w pięciu smakach

Pieczony boczek w pięciu smakach

4.2 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Przyprawa pięciu smaków
  • 2 laski cynamonu przełamane na pół
    1 łyżka cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
  • 3 gwiazdki anyżu
  • 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
  • 6 goździków
Pieczony boczek
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cukru
  • 600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą w jednym kawałku
  • 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 14.5 g
Kalorie 1644.2 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 36.7 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...