Urządzenia i Akcesoria
Pieczony boczek w pięciu smakach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Przyprawa pięciu smaków
-
1 łyżka cynamonu, mielonego2 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
-
3 gwiazdki anyżu
-
2 łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
6 goździków
Pieczony boczek
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżka cukru
-
600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą w jednym kawałku
-
2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.5 g
Kalorie
1644.2 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
36.7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2h 30min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1h 35min
Marynowane warzywa
48h 40min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Żeberka po meksykańsku
15h 10min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1h
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Kurczak faszerowany ryżem
2h 50min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3h 25min
Golonka w sosie piwnym
2h 20min