Urządzenia i Akcesoria
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
150 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
30 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
20 g chrzanu, tartego ze słoika
-
60 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
30 g majonezu
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
362.3 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
396 kJ /
94.6 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Sos tatarski
5 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Sos gribiche
20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Masło z ziołami
20 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Masło pietruszkowe
10 min
Tzatziki
15 min