Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 30 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 20 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 60 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
- 30 g majonezu
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 396 kJ / 94.6 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 362.3 mg
Alternatywne przepisy
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 Min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 Min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 Min
Sos gribiche
20 Min
Zielony sos wielkanocny
1 Std. 20 Min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Wielkanocny sos majonezowy
45 Min
Jajka faszerowane ziołami
45 Min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15 Min
Sałata z sosem winegret
5min
Sos tatarski
5min