
Wersje kompatybilne
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
- 30 g łupin cebuli, zwyczajnej lub czerwonej, pokrojonych na kawałki
- 4 - 6 jajek, o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
- 1550 - 1600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 253 kJ / 60 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 godz. 20 min
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 godz. 5 min