Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 sztuk
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
-
30 g łupin cebuli zwyczajnej lub czerwonej, pokrojonych na kawałki
-
4 - 6 jajek o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
-
1550 - 1600 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
21 mg
Białko
5 g
Kalorie
253 kJ /
60 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 godz. 5 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 godz. 20 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Zakwas na żur
72 godz. 5 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min