Wersje kompatybilne
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
- 30 g łupin cebuli, zwyczajnej lub czerwonej, pokrojonych na kawałki
- 4 - 6 jajek, o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
- 1550 - 1600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 253 kJ / 60 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3hod. 5min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3h 20 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3h 20 min
Wielkanocny sos majonezowy
45min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Jajka faszerowane awokado
40min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50min