
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g wody
- 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g oleju
- ¾ łyżeczki soli
- 15 g cebuli dymki
-
1
łyżka sosu rybnego
lub 10 g krewetek, suszonych - 200 g schabu wieprzowego pokrojonego w paski (2 x 1 cm)
- 250 g białej rzodkwi pokrojonej w paski (2 x 0.5 cm)
- 5 g cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- olej ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 261 kcal / 1095 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki z dymką
3 godz. 20 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Biff à la Lindström
25 min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1 godz. 15 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 min