Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wieprzowiną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 sztuk
Składniki
-
120 g wody
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g oleju
-
¾ łyżeczki soli
-
15 g cebuli dymki
-
10 g krewetek, suszonych1 łyżka sosu rybnego
-
200 g schabu wieprzowego pokrojonego w paski (2 x 1 cm)
-
250 g białej rzodkwi pokrojonej w paski (2 x 0.5 cm)
-
5 g cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
13 g
Kalorie
1095 kJ /
261 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Kule serowe
1 godz.
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Mięsna zapiekanka z piwem
1 godz. 40 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Kurczak słodko-kwaśny z ryżem
50 min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 godz. 15 min