Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g wody
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g oleju
- ¾ łyżeczki soli
- 15 g cebuli dymki
-
1
łyżka sosu rybnego
lub 10 g krewetek, suszonych - 200 g schabu wieprzowego, pokrojonego w paski (2 x 1 cm)
- 250 g białej rzodkwi, pokrojonej w paski (2 x 0.5 cm)
- 5 g cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- olej, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1095 kJ / 261 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1 Std.
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4 godz. 25 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 Std.
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 Min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 Std.
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55 Min
Kurczak w cieście cytrynowym
20min
Smażone bułeczki z wołowiną
1u. 30min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 Std.
Sycylijskie arancini z mięsem
3h 5min
Pieczone pierożki z szynką
2 Std. 30 Min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 Min