Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
TM6 TM5

Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)

4.2 (68 ocen)

Składniki

Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)

  • 4 - 6 jajek, o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
  • 1300 g wody
  • 2 łyżki kurkumy, suszonej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
253 kJ / 60 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
0.3 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0 g
Sód
21 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy