Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 sztuk
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
-
4 - 6 jajek o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
-
1300 g wody
-
2 łyżki kurkumy, suszonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
21 mg
Białko
5 g
Kalorie
253 kJ /
60 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Piernik choinka
15 godz. 30 min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 godz. 5 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 godz. 20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 min
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2 godz. 30 min
Masło z ziołami
20 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min