![Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą) Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7308D36-2A90-4E0C-AD8A-2B45C681A869/Derivates/bb3a299e-0d4c-4ca2-999a-e78c1d5bf0c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
- 4 - 6 jajek, o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
- 1300 g wody
- 2 łyżki kurkumy, suszonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 253 kJ / 60 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2h 10 min
Pasta z rzeżuchy
5 Min
Kompot z suszu
2h 10 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2小时 45 分钟
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 Std. 20 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3h 5min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 Std. 20 Min
Rumienienie szparagów
20 Min
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1 Std. 30 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15min
Gotowanie jajek
20 Min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50min