
Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 sztuk
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
-
jajek o jasnych skorupkach, dokładnie umytych4 - 6
-
wody1300 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
60 kcal /
253 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
0.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
21 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 godz. 5 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Czekoladki z orzechami
1 godz. 30 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 godz. 20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1 godz. 10 min
Kutia
24 godz. 50 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min