Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
- 4 - 6 jajek, o jasnych skorupkach, dokładnie umytych
- 1300 g wody
- 2 łyżki kurkumy, suszonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 253 kJ / 60 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2sa 45 dk
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3h 20min
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
45p
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 godz. 5 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3h 20min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45p
Makówki (Makiełki)
35p
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35p
Ciastka francuskie z makiem
1h
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50p