
Urządzenia i Akcesoria
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Farsz
-
orzechów włoskich, łuskanych120 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
masła30 g
-
bułki tartej25 g
-
jajko1
-
pudru z grzybów (patrz wskazówka)1 czubata łyżka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Pieczony schab
-
schabu wieprzowego w całości1200 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
szałwii, suszonej, otartej1 łyżeczka
-
wody5 łyżek
Sos
-
wody120 g
-
pudru z grzybów (patrz wskazówka)2 łyżki
-
mąki pszennej1 ½ - 2 łyżeczki
-
soli (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
416.4 kcal /
1743.3 kJ
Białko
35.5 g
Tłuszcz
27.9 g
Węglowodany
7.6 g
Błonnik
1.5 g