
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 120 g orzechów włoskich, łuskanych
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 120 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 25 g bułki tartej
- 1 jajko
- 1 czubata łyżka pudru z grzybów (patrz wskazówka)
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pieczony schab
- 1200 g schabu wieprzowego w całości
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka szałwii, suszonej, otartej
- 5 łyżek wody
Sos
- 120 g wody
- 2 łyżki pudru z grzybów (patrz wskazówka)
- 1 ½ - 2 łyżeczki mąki pszennej
- ¼ - ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 416.4 kcal / 1743.3 kJ
- Białko
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 godz.
Rolada z boczku i schabu
11 godz. 40 min
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Puder z grzybów
5 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min