Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów

Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów

4.3 127 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Farsz
  • orzechów włoskich, łuskanych
    120 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • masła
    30 g
  • bułki tartej
    25 g
  • jajko
    1
  • pudru z grzybów (patrz wskazówka)
    1 czubata łyżka
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Pieczony schab
  • schabu wieprzowego w całości
    1200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • szałwii, suszonej, otartej
    1 łyżeczka
  • wody
    5 łyżek
Sos
  • wody
    120 g
  • pudru z grzybów (patrz wskazówka)
    2 łyżki
  • mąki pszennej
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • soli (opcjonalnie)
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 416.4 kcal / 1743.3 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 27.9 g
Węglowodany 7.6 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...