Urządzenia i Akcesoria
Sycylijskie arancini z mięsem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 5 min
18 sztuk
Składniki
Gotowanie ryżu
-
1200 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
400 g ryżu do risotto np. arborio
-
25 g masła
-
80 g sera parmezan, tartego
-
1 szczypta szafranu, mielonego
-
1 jajko
Mięsne nadzienie
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g pieczarek pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g zielonego groszku, mrożonego
Arancini
-
300 g sera mozzarella pokrojonego na 1 cm kawałki
-
2 jajka roztrzepane
-
bułka tarta ilość do panierowania
-
olej ilość do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.1 g
Kalorie
147.4 kJ /
35.2 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krokiety z szynką Cecina i kozim serem
9 godz. 20 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Podhalańskie moskole
1 godz.
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min