Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z pulpecikami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 gałązka lubczyku, świeżego
-
20 g masła
-
2 okonie morskie, całe, oczyszczone (ok. 300 g każdy)2 flądry, świeże, całe, oczyszczone (ok. 300 g każda)
-
1300 g wody
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżeczka estragonu, suszonego (opcjonalnie)
-
3 ziarna pieprzu czarnego
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia przystawki Varoma
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g fileta z dorsza, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki
-
25 g bułki tartej
-
50 g mleka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1-2 mm plastry
-
1 łyżka sosu sojowego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
678 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Krupnik z grzybami
45 min
Zupa rybna z warzywami
45 min