Zupa rybna z pulpecikami

Zupa rybna z pulpecikami

4.3 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    100 g
  • selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
    50 g
  • lubczyku, świeżego
    1 gałązka
  • masła
    20 g
  • flądry, świeże, całe, oczyszczone (ok. 300 g każda)
    2
    2 okonie morskie, całe, oczyszczone (ok. 300 g każdy)
  • wody
    1300 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • estragonu, suszonego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • ziarna pieprzu czarnego
    3
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soli
    2 ¾ łyżeczki
  • olej do natłuszczenia przystawki Varoma
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • fileta z dorsza, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • bułki tartej
    25 g
  • mleka
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    40 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1-2 mm plastry
    ½ - 1
  • sosu sojowego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 162 kcal / 678 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...