
Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z pulpecikami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki100 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry50 g
-
lubczyku, świeżego1 gałązka
-
masła20 g
-
flądry, świeże, całe, oczyszczone (ok. 300 g każda)2
-
wody1300 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
estragonu, suszonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
ziarna pieprzu czarnego3
-
ziarna ziela angielskiego2
-
liście laurowe, suszone2
-
soli2 ¾ łyżeczki
-
olej do natłuszczenia przystawki Varoma
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
fileta z dorsza, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki150 g
-
bułki tartej25 g
-
mleka50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry40 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1-2 mm plastry½ - 1
-
sosu sojowego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
162 kcal /
678 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
3.6 g