Zupa rybna z pulpecikami
TM6 TM5

Zupa rybna z pulpecikami

4.3 (15 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 50 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 gałązka lubczyku, świeżego
  • 20 g masła
  • 2 flądry, świeże, całe, oczyszczone (ok. 300 g każda)
    lub 2 okonie morskie, całe, oczyszczone (ok. 300 g każdy)
  • 1300 g wody
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego (opcjonalnie)
  • 3 ziarna pieprzu czarnego
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 ¾ łyżeczki soli
  • olej, do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g fileta z dorsza, bez skóry, bez ości, pokrojonego na kawałki
  • 25 g bułki tartej
  • 50 g mleka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 40 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1-2 mm plastry
  • 1 łyżka sosu sojowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
678 kJ / 162 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy