Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą i burakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
50 g zielonej soczewicy, suszonej
-
30 - 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
500 g wody
-
120 g czerwonych buraków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
25 g mieszanki sałat25 g liści szpinaku, świeżych
Sos
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżeczka miodu
-
1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
15 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
ser parmezan, w płatkach, ilość do dekoracjiser kozi, twardy w płatkach, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
353.5 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
2296.5 kJ /
548.5 kcal
Tłuszcz
40.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min