
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą i burakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
zielonej soczewicy, suszonej50 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek30 - 40 g
-
wody500 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na 2 cm kawałki120 g
-
liści szpinaku, świeżych25 g
Sos
-
oliwy z oliwek40 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
miodu1 łyżeczka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)15 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
ser kozi, twardy w płatkach, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
548.5 kcal /
2296.5 kJ
Białko
19.5 g
Tłuszcz
40.5 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
353.5 mg