Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto

Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto

4.7 143 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Kulebiak z łososiem
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    30 g
  • masła
    10 g
  • śmietany, 36% tłuszczu
    50 g
  • serka kremowego z ziołami
    250 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • koperku, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
    10 - 20 g
  • filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
    200 g
  • wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
    150 g
  • ciasta francuskiego
    275 g
  • żółtko lekko roztrzepane, do posmarowania kulebiaka
    1
Cytrynowe risotto
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • ryżu do risotto (np. arborio)
    320 g
  • białego wina, wytrawnego
    40 g
  • wody
    720 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 - 50 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 763 kcal / 3206 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...